Boekenlijst voor (startende) ondernemers

Deze selectie boeken loopt uiteen van een droge handleiding voor een ondernemersplan tot lectuur die je als ondernemer eens aan het denken kan zetten over jouw bedrijfsvoering. Bijna alle boeken kun je via de bekende on-line boekwinkel van BOL bestellen. De links verwijzen direct door naar het desbetreffende boek op de BOL web-site, ArtCoco draagt verder geen verantwoording voor de bestelling.

Voor de vaste Nederlandse boekenprijs en 1.95 EUR verzendkosten per bestelling krijg je het boek binnen een paar dagen binnen Nederland thuisbezorgd (als het op voorraad is natuurlijk). Betalen bij BOL is mogelijk met creditcard of acceptgiro. Je kunt zelfs een boek als kado laten verpakken en op een ander adres laten bezorgen. Misschien een toepasselijk kado als zetje in de rug voor iemand die met het idee speelt voor zichzelf te beginnen?

Vergeet ook je plaatselijke bibliotheek niet, maar let dan op de verschijningsdatum van het boek. Ik kwam nog oude BTW tarieven tegen!

 

Een boek met nadruk op de lol van het ondernemen, niet praten, maar doen! Met een inkijkexemplaar voor een vrijblijvend voorproefje.
De zelfstandige die zonder personeel een onderneming heeft (ook wel zzp-er) is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Een tiental jaar geleden liepen we nog tegen allerlei onmogelijkheden en onrechtvaardigheden aan, maar dankzij al meer dan 300.000 zzp-ers zijn we een groep waar rekening mee gehouden moet worden!
In dit laagdrempelig geschreven boek komen vele aspecten van het ondernemen in de huidige tijd over het voetlicht. Na een beschrijving van wat er in de voorbereiding zoal speelt, wordt ingegaan op wat er voor de ondernemer komt kijken om z'n bedrijf draaiend te houden. Met een inkijkexemplaar voor een vrijblijvend voorproefje.
Waar haal ik startkapitaal vandaan? Moet ik personeel aannemen? Hoe trek ik klanten aan? Hoe genereer ik free publicity? Vragen van starters beantwoord door 15 starters met uiteenlopende bedrijven, maar allemaal enthousiast. Met een vrijblijvend inkijkexemplaar.
De schrijvers hebben de visies van een aantal denkers en doeners samengebracht: professoren, adviseurs en ondernemers. In het boek bekijken zij nieuwe aspecten van ondernemerschap en groei vanuit verschillende invalshoeken: emotionele intelligentie, aantrekkelijk belonen, strategische allianties, innovatievermogen, ondernemingsplanning, bedrijfsfinanciering, verandermanagement en duurzaam ondernemen. Het boek wordt geïllustreerd met vele voorbeelden uit de praktijk.  
Geeft antwoord op vele vragen voor startende en naar inspiratie zoekende ondernemers. Zoals hoe je een gat in de markt vindt. Met handige tips en adviezen, maar ook concrete middelen om een belovend ondernemingsidee tot een winend bedrijfsplan te ontwikkelen. Er is ook een vrijblijvend inkijkexemplaar te vinden.
Susan Drake, freelance expert, adviseert bij de overgang van vaste baan naar freelance werk. Praktische tips om je vaardigheden te beoordelen en waargebeurde verhalen van succesvolle freelancers.
De nieuwste trend: "moederbedrijven". Sinds enkele jaren is een fors deel van de stijging in zzp-ers toe te wijzen aan het groeiende aantal vrouwen en moeders dat in een werknemerschap onvoldoende flexibiliteit tegenkomt. Hier zijn een aantal boeken speciaal op gericht. Succesvolle alleenstaande moeders (SAM) in zaken, gericht op alleenstaande moeders die een bedrijf willen starten.
Voor velen een vervelende bijkomstigheid: de administratie. Maar niet aan te ontkomen. Dit is het best verkochte boek over bedrijfsadministratie voor ZZPers, je kunt je er maar beter gelijk op storten!

Niet via Bol.com, wel de moeite waard

Mijn baas is een Hond - dagboek van een starter
Suzanne Goeman - ISBN 978-90-74312-12-7 - EUR 14,96
baas is hondEen beschrijving in dagboekvorm van de start en eerste twee jaar van het bedrijf van de schrijfster - en de rol die haar hond daarbij speelt. Een amusant leesboek, waarin blunders en fouten niet verzwegen worden, maar tussen de regels door ook nog eens een handleiding voor (startende) ondernemers. Dit boek is niet bij Bol.com bestelbaar, maar via de website Publimix.

De geboorte van een onderneming - handboek ondernemen
'De geboorte van een onderneming' is een handboek voor aanstaande vaders en moeders van een onderneming: de starters. Starter ben je vanaf het moment dat de plannen opkomen en de vijf eerste jaren na de start. In deze bijzondere fase waarin veel wordt gevraagd van de ondernemer is het goed om een hulpmiddel achter de hand te kunnen houden. Dit boek is niet bij Bol.com bestelbaar, maar via de website handboekondernemen.nl

artcoco logo

 ArtCoco