Internet Checklist

Veel mensen zijn inmiddels overtuigd dat ze op Internet moeten zijn. De voordelen zijn bekend: uw concurrenten zijn daar al, je bent zo 24 uur per dag bereikbaar en de kosten lijken mee te vallen.

Je bent je hopelijk al bewust van de nadelen: wie gaat dat alles onderhouden, wie gaat alle ingekomen vragen beantwoorden en hoe zit het met de kosten in de toekomst? Want iedereen kent ook de voorbeelden van Internet sites die een slapend bestaan zijn gaan leiden, alles behalve een reclame voor je bedrijf.

Een goede voorbereiding begint bij Internet marketing, gewoon net als bij de meer vertrouwde 'oude' marketing methoden, bij een aantal basisvragen.

1. Wie zijn mijn (potentiële) klanten?
Dat klinkt simpel, daar weet je natuurlijk al alles van. Maar zijn je klanten ook op Internet? Voor plezier of voor hun beroep? Hoe zouden ze naar jou of je producten op zoek gaan? Zoeken ze zelf, of gaat misschien de secretaresse of een handige kennis voor ze op zoektocht?

En denk dan niet alleen aan de nieuwe klanten die je denkt te kunnen gaan bereiken op Internet. Misschien kom je wel tot de conclusie dat Internet heel goed is in te zetten om uw bestaande klanten (ook buiten kantooruren) te informeren. Het voordeel is dat je bestaande klanten vragen kunt stellen over wat zij van jou op Internet zouden verwachten.

2. Wat hoop je met je Internet site te bereiken?
Zoek je nieuwe klanten of wil je ook de serviceverlening aan bestaande klanten uitbreiden? Internet kan ook helpen bij het vergroten van naamsbekendheid, het vinden van sollicitanten en natuurlijk het direct in contact treden met (potentiële) klanten, tot rechtstreekse verkoop of e-commerce aan toe.

Deze doelstellingen moet je helder voor ogen krijgen en dan vasthouden. Er is zoveel leuks en spannends te doen op Internet dat dat wel eens moeilijk kan vallen. Toch is het alleen mogelijk een effectieve Internet site in te richten als deze doelstellingen centraal blijven staan. Ook is het heel goed mogelijk de plannen te faseren.

3. Welk imago zoek je?
Je kunt op de gehele site gebruik maken van elementen die duidelijk maken wie je bent en wat je doet. Als teksten, navigatie-hulpmiddelen en beeld/geluid je boodschap op een goede manier ondersteunen zal er sprake zijn van een sterke en duidelijke boodschap. Alvorens je dus één letter op papier of het beeldscherm zet, is het belangrijk de boodschap aan de hand van de overige punten helder voor ogen te hebben.

4. Wat zoekt mijn doelgroep?
Internet heeft de unieke eigenschap dat je doelgroep actief naar jou heeft gezocht, zij nemen het initiatief. Zij willen dan ook concrete informatie, verassend vermaak of geholpen worden met dat probleem waarvoor zij op zoek zijn gegaan. Je kunt daar op inspelen door een heldere en aantrekkelijke formule aan te houden, denkend vanuit de behoeften van de klant.

Door een duidelijke formule weet de bezoeker in een oogopslag of hij op het juiste adres is. Onderzoek dus wat je doelgroep zoekt: achtergrond informatie over je producten? Actuele informatie? Wat voor vorm van vermaak sluit daarbij aan? Hoe kunnen bezoekers zo makkelijk mogelijk in contact treden, op alle uren van de dag? Slechts weinig bezoekers zullen compleet tevreden zijn met een kaal ´visitekaartje´, opgeleukt met een foto van het bedrijfspand. Waarom zou je daar dan genoegen mee nemen?

5. Hoe ga ik dat nu waarmaken?
Aan de hand van bovenstaande punten zul je al een beeld krijgen van uw wensen. Vaak heb je zelfs al een beeld van hoe zo'n site eruit zou moeten zien. Dan zijn er nog veel open eindes: besteed je het schrijven van teksten uit? Heb je al geschikt beeldmateriaal? Moeten er meerdere taalversies komen? Hoe ga je het onderhouden en de e-mail beantwoorden? In dit stadium kan ArtCoco van dienst zijn, met deskundig advies en hulp bij het invullen van elke fase. Lees meer over onze dienstverlening in Services.

artcoco logo

 ArtCoco