Links voor starters
Deze links zijn in de eerste instantie gericht op starters in Nederland, maar ik heb ook wat internationale links toegevoegd.

Zelf een nuttige site voor startende ondernemers of eentje gezien op Internet? Laat het ons weten op info@artcoco.nl en we kijken dan persoonlijk of we hem aan de lijst kunnen toevoegen. Wij beoordelen sites puur op belang ervan voor onze bezoekers en kunnen links weigeren als ze daar in onze optiek niet aan voldoen.

Natuurlijk stellen we een link (terug) naar onze site erg op prijs! Ook dat horen we graag.

Algemeen
Kamer van Koophandel
Waarschijnlijk je eerste halte. Zij hebben informatie voor starters, bieden voorbeeld ondernemingsplannen en hebben bijeenkomsten, brochures en allerlei informatiepakketten.
Belastingdienst
De tweede halte... de meeste starters hebben al visioenen van belastingaftrek! Maar op hun site vind je ook veel nuttige informatie over het opstarten van een bedrijf en hoe zij je zien. Een goede voorbereiding voorkomt vervelende verrassingen en aanslagen achteraf.
Antwoord voor bedrijven
Site van de Rijksoverheid met veel info over regels, vergunningen en subsidies en zelfs heuse ondernemersapps!
Sprout
Site en gratis blad van VNU ter inspiratie van ondernemers
Esk.nl
'De luis in de pels van de belastingdienst', dit magazine geeft gratis antwoord op belastingvragen, waarvan een groot deel (natuurlijk) over het eigen bedrijf gaat.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Als je vanuit een bijstandssituatie start hoort deze site zeker op jouw lijstje.

Ondernemersnetwerken.nl
Informatieve site over netwerken met een nuttige database van groeiend aantal netwerken dat (hoofdzakelijk) gericht is op ondernemers.

Hoofdkraan.nl
Schrijf je als freelancer gratis in voor een overzicht van opdrachten.
Freelancenetwerk.nl
Met een profiel kun je collega-freelancers optrommelen om samen opdrachten mee aan te pakken en informatie vinden over freelancen en een bedrijf starten.
Project-it.nl
Een IT marktplaats voor freelance opdrachten. Nog in de kinderschoenen, ik hou het in de gaten.

Freelance OpZijnBest
Verzameling links voor freelance professionals

Livewire Young Business site
Flitsende site, o.a. gesponsord door ABN Amro en Shell. Met nieuws, FAQ en zelfs een Young Business Award!

Inzakengaan.nl
Financieël bedrijfseconoom die net als ik informatie miste bij het starten van zijn eigen bedrijf, uitgebreid stappenplan voor een ondernemingsplan.
Businessbox
Dit startpunt voor startende ondernemers biedt heel veel informatie en tips.
OndernemenenInternet.nl
Informatie en laatste nieuws over de combinatie Ondernemen en Internet
Cursusnetwerk.nl
Hier kun je onder andere een cursus acquisitie voor ZZP-ers/freelancers en een gratis starterscursus volgen, ontwikkeld door Henk Kral van Administratie, Advies en Begeleiding te Groningen.
Stew
Al vanaf 1972 staan zij het kleinbedrijf bij met advies en training, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en boekhouden.
Boekhouding

Boekhoudsoftware-vergelijken.nl
Op boekhoudsoftware-vergelijken.nl kun je op overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier (online) boekhoudsoftware vergelijken. Boekhoudsoftware-vergelijken.nl is een initiatief van ondernemers, voor ondernemers.

boekhoudreview.nl
BoekhoudReview.nl biedt 100% onafhankelijke reviews van boekhoudpakketten. Deze site is ontstaan om de initiatiefnemer als beginnend ZZP-er zelf informatie zocht om een goed boekhoudpakket te selecteren, maar deze nergens kon vinden.

In-research.info
Deze stichting publiceert onafhankelijk en kritisch informatie over Nederlandse boekhoudsoftware. Op dit moment is van 78 pakketten een gestandaardiseerde beschrijving te raadplegen op: www.boekhoudpakket.in-research.info
Orea.nl
Boekhoudsoftware met alvast een gratis factuurmodule. Voor startende ondernemers die op de kleintjes letten!
Juridisch

Merk-Echt
Voor advies bij merkrecht en deponeren van je merknaam. Gratis eerste onderzoek.

Lexadin - Starters
In dit speciale 'starter'-onderdeel van de Lexadin juridische site kun je informatie vinden over de meest geschikte legale vorm voor je bedrijf, data van evenementen en het Startersplein, een plaats om van gedachten te wisselen met andere starters. Zij hebben ook een link naar Easystart, een software programma dat je start zou moeten automatiseren.
Nieuwsgroepen
Zoek je je heil liever bij een nieuwsgroep? Voor vragen, antwoorden en meningen van mensen in jouw situatie, kijk eens bij: nl.belastingen en nl.markt.freelance.
Een forum met tips voor startende ondernemers? Vooral technostarters vinden elkaar op higherlevel.nl
Voor vrouwelijke starters
vrouwenbedrijf.pagina.nl
Een overzicht van bedrijven voor en door vrouwen, met tevens veel links naar organisaties die zich inzetten voor vrouwelijk ondernemerschap.
Wow (Women on the Web) - Vrouwelijke Ondernemers
Vrouw en ondernemer? Schrijf je dan in voor de WOW-VO mailinglijst, boordevol tips over het starten en voeren van een klein bedrijf. Aanrader!
Lijsten met nog meer links
Freelancer.nu
Zeer nuttige site voor freelancers en andere kleine ondernemers. Met een heel skala aan links en informatie. Geef je gratis op voor de freelance databank!

Eigenbedrijf.pagina.nl
Site boordevol links over het hebben van een eigen bedrijf

Ondernemen startpagina's:
ondernemen.startkabel.nl
kleine-ondernemers.startkabel.nl
bedrijvenpagina.com

Internationale links

Guru.com
Op deze site vind je niet alleen nuttige tips voor free-lancers, maar ook kun je je gratis inschrijven als mede-'guru'!
StartupZone
Hier vind je de laatste ICT starters.

artcoco logo

 ArtCoco